Æblesnegle med kardemomme

Jeg har stadig nogen lidt halvrunkne trætte æbler, liggende i grøntsagsskuffen i køleskabet, fra efterårets høst. Og hvorfor ikke få dem brugt,  i stedet for at de ender i skraldespanden. Jeg er sikker på, at der ikke er nogen, der bliver fornærmede over, at få rester, hvis det er på denne måde. Så sæt i gang,  inviter naboen på kaffe i haven, i en forårs solstråle, og byd på de dejlige æblesnegle. De er også gode i madpakken som en lille forkælelsessnack. Både voksne og børn bliver overraskede og glade når der er lidt uventet i madkassen.

Æblesnegle
Æblesnegle

Opskrift på æblesnegle ca. 12 – 15 stk

½ liter kærnemælk (eller halv yoghurt, halvt alm. mælk)

300 g revne æbler

25 g gær

1 tsk kardemomme

½ tsk salt

1 dl havregryn

800 g hvedemel

Fyld:

100 g smør

100 g sukker

2 tsk kardemomme

  • Skyl æblerne og riv dem på den grove side af rivejernet.
  • Bland kærnemælk, revne æbler og opløs gæren i blandingen.
  • Tilsæt kardemomme, salt og havregryn. Rør godt rundt.
  • Tilsidst tilsættes melet lidt af gangen, ælt til du har en blød ensartet dej
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  • Imens røres smør, sukker og kardemomme sammen til en blød masse.
  • Når dejen er færdighævet rulles den ud til en stor firkant (ca. 40 x 30 cm) på et meldrysset bord.
  • Fyldet smøres på og dejen rulles sammen.
  • Smør 12-15 muffinforme og skær dejen i 12-15 skiver.
  • Kom skiverne ned i de smurte muffinforme og lad dem hæve tildækket i yderligere ca. ½ time.
  • Bag sneglene ved 200 grader i ca. 15-20 min
  • Vend dem straks ud af formene og lad dem køle af.
  • Ved servering drys med flormelis

Tips!

Hvis du er mere til kanel end kardemomme så kan du bare skifte kardemommen ud med kanel.

Du kan også prøve at lave fyld af 2 spsk karry, 50  g smør og 5 spsk dukkah , så får du de lækreste madbrød, som er gode til både supper og salater. De er også dejlige i madpakken, men måske ikke helt så populære som dem med kardemomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.