Abrikoskage er perfekt på terrassen på en varm sommerdag med et stort glas isthe eller hjemmelavet iskaffe. Abrikoser har den mest fantastiske orange farve og den let syrlig søde smag, gør dem ideelle i kager og kompotter. Nu hvor sommeren er over os er det skønt at have en stor skål abrikoser, ferskner og nektariner stående på køkkenbordet, desværre skal man være over dem, hvis ikke de bliver spist hurtigt nok. Stenfrugterne bliver hurtigt overmodne i varmen. Men så er det dejligt at de kan kommes i en kage eller blive til en kompot i stedet for at blive smidt ud.
Opskrift på abrikoskage
3 æg
4,5 dl sukker
6 dl mel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2½ dl mælk (brug gerne kærnemælk)
150 g smeltet smør
100 g mørk chokolade
10 friske abrikoser
- Start med at skylle og udstene abrikoserne og hak dem så groft
- Hak chokoladen i grove stykker
- Æg og sukker piskes til det er luftigt.
- Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes i en skål og sigtes i æggemassen.
- Mælk og smeltet smør tilsættes
- Tilsidst kommes den hakkede chokolade og abrikoserne i dejen og vendes forsigtigt rundt.
- Blandingen hældes i en smurt springform eller en bradepande
- Bages ved 200 grader i ca. 50 min.
- Stik i kagen efter 45 min. Hvis der ikke hænger dej ved er kagen færdig.
Tips!
Server abrikoskagen lun med friskpisket flødeskum eller en god vaniljeis til.